Dačić: Priština sprema provokacije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da postoje obaveštajni podaci o tome da vlasti u Prištini spremaju provokacije povodom srpskih izbora na Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

19:17

Default images

On je ocenio da se ti planovi mogu osujetiti u saradnji sa međunarodnim organizacijama.

"Može da dođe do zaplene izbornog materijala ili hapšenja ljudi koji učestvuju u izbornom procesu i time do ugrožavanja ne samo izbora, nego i bezbednosti ljudi", rekao je Dačić novinarima u Kraljevu.

Ministar Dačić je naglasio da je veoma bitno da Srbija insistira na tome da u organizaciji i sprovođenju izbora sarađuju međunarodne organizacije koje se nalaze na Kosovu i Metohiji, kao što su UNMIK i OEBS.

"Dogovor sa međunarodnim organizacijama bio bi prepreka jednom takvom ataku", kazao je Dačić. On je ocenio da je održavanje izbora po srpskim zakonima suštinski cilj naše države.

Ministar unutrašnjih poslova je danas obišao "SOS dečje selo" za nezbrinutu decu u naselju Beranovac kod Kraljeva, u kome je organizovano druženje sa pripadnicima Policijske uprave Kraljevo.

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je danas da određene strukture žele da destabilizuju Kosovo i da je zato dobra odluka da se pojačaju snage Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: