Bruneji priznali Kosovo

Država Bruneji u jugoistočnoj Aziji priznala je Kosovo, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Kosova.

Izvor: Beta

Sreda, 25.04.2012.

19:40

Default images

Kosovsko ministarstvo je navelo da je ministar spoljnih poslova Bruneja Mohamed Bolkiah pisanom notom obavestio kosovskog kolegu Envera Hodžaja da je njegova zemlja priznala Kosovo.

Ovim priznanjem broj država koje su priznale nezavisnost Kosova povećan je na devedeset.

"Danas je ministar Hodžaj imao telefonski razgovor sa ambasadorom Bruneja u Ujedinjenim nacijama u Njujorku, Ljatifom Tuhom, koji mu je preneo najsrdačnije pozdrave i zvanično potvrdio ministru Hodžaju zvanično priznanje od strane Bruneja", navodi se u saopštenju.

Bruneji su bili britanski protektorat koji je proglasio nezavisnost 1. januara 1984. godine. Po državnom uređenju je monarhija na čijem je čelu sultan Hašanal Bolkiah. Ima površinu od 5.765 kilometara kvadratnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: