Skoplje:Mediji rekonstruišu ubistvo

Televizija Kanal 5 iz Skoplja emitovala je svoju rekonstrukciju onoga što se dešavalo 12. aprila uveče na jezeru kod Skoplja gde je ubijeno pet osoba.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.04.2012.

21:50

Default images

Rekonstrukcija počiva na novim detaljima petostrukog ubistva, o kome je makedonskoj javnosti pruženo vrlo malo podataka. TV magazin KOD, posvećen istraživačkom novinarstvu, pozivajući se na informacije sa obdukcije i izjave porodica žrtava, navodi da su se ubice žrtvama približili tako da nisu imali vremena da pobegnu.

Aleksandar, Kire, Cvetančo i Filip, četvorica drugova koji su bili na jezeru na pecanju spremali su se da krenu kući, kada su došle ubice.

Prema rekonstrukciji KOD-a, bilo je najmanje trojica ubica, dok je jedan sedeo u automobilu i pazio da neko ne naiđe.

Sa uperenim oružjem, prema rekonstrukciji ove emisije, oni su prisilili žrtve da kleče licem prema zemlji, postavljeni polukružno i leđima okrenutim prema jezeru, a zatim u njih pucali sa tri strane.

Sve se odigralo veoma brzo, jedva pet minuta. Nisu ih vezivali, niti mučili, navodi KOD.

U dečake je pucano iz tri tipa oružja, dva pištolja od 9mm i jednog automata, najverovatnije "kalašnjikova".

Aleksandar i Filip su bili pogođeni sa dva metka, Cvetančo sa tri, a Kire sa pet.

Pucano im je istovremeno u gornji deo tela. Najviše metaka je bilo kod 45-godišnjeg Borče Stefanovskog iz sela Creševo, koji je kasnije primećen i na njega je pucano rafalno.

Porodice su za večerašnju emisiju KOD ispričali kako je Aleksandra zvala njegova sestra oko 19:45 sati, jer je padao mrak, a on se još nije vratio kući.

Ona mu je čula glas i disanje koje je, kako je rekla, bilo teško i nerazumljivo, što navodi da su neke od žrtava tada još bile žive. Njegova sestra je još jednom pokušala da ga pozove, ali posle samo jednog minuta telefon je već bio isključen, a KOD pretpostavlja da su mobilne telefone isključile ubice, ali ih nisu uzeli.

Jedino je Filipov telefon ostao uključen i njegovi su ga roditelji čitavu noć zvali, sve dok ga oko 4 sata ujutro policija nije isključila.

Prema istraživanju KOD-a, ubice su svoj surovi posao završili tako da su žtvama pre odlaska pucali po jedan metak u potiljak.

Što se tiče automobila "opel omega" koji je pronađen desetak kilometara od mesta zločina i na kome postoje tragovi zemlje iz okoline jezera, u emisiji se iznosi mogućnost da je to bio mamac, odnosno da je namerno postavljen da bi se zavarali tragovi, a da su ubice otišle drugim vozilom.

Taj automobil, kako navodi KOD, ostavljen je na skoro istom mesto gde je bilo ostavljeno vozilo korišćeno u pljački 50.000 evra iz ekspoziture Prokredit banke u centru Skoplja pre nekoliko godina, a za koje su kosovski biznismen Florim Maloku i još trojce Albanaca osuđeni na po osam godina zatvora.

KOD, takođe, pretpostavlja da ni vreme ubistva uopšte nije odabrano slučajno, jer je palo na Veliki četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: