Gruevski: Neću smeniti Jankulovsku

Makedonski premijer Nikola Gruevski rekao je da policija danonoćno radi na rasvetljavanju petostrukog ubistva i da neće smeniti ministarku Gordanu Jankulovsku.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2012.

18:02

Default images

Ministarku unutrašnjih poslova Jankulovsku kritikuju zbog rada policije, javlja agencija Makfaks.

Gruevski je u Sobranju izjavio saučešće porodicama ubijenih i izrazio uverenje da će ubice biti nađene i izvedene pred lice pravde.

Na kritike i zahtev opozicije za smenjivanje Jankulovske, premijer je rekao: "Direktno ću vam odgovoriti: Ne, neću smeniti ministarku i neću dozvoliti da se vrati vreme u kojem je cvetao kriminal".

U Sobranju su se čule i ocene da je petostruko ubistvo kod Skoplja ozbiljno ugrozilo bezbednost.

Ministarka Jankulovska je ponovila da će počinioci neminovno biti kažnjeni. Ona je takođe kazala da raspolaže informacijama o tom slučaju, ali da ih ne može izneti u javnost zbog istrage.

"Ne isključujem nijedan scenario, nijednu opciju, ali moramo biti pažljivi i strpljivi da ne iznosimo više informacija nego što je to potrebno, zato što su počinioci još na slobodi", rekla je Jankulovska.

U četvrtak uveče, 12. aprila, kod Skoplja, nađena su tela četvorice mladića starosti između 18 i 22 godine iz skopskog naselja Radišani, i jednog 45-godišnjaka iz sela Creševo.

Na njih je pucano iz neposredne blizine, iz tri ugla i iz tri različita tipa oružja, potvrdila je 14. aprila Jankulovska.

Policija je u međuvremenu na 10 kilometara od mesta zločina našla crveni "opel" skopskih registarskih tablica, za koji je potvrđeno da su ga koristile ubice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: