Dačić: Sukob u mafijaškim krugovima

MUP potvrdio da je u utorak uveče u "klasičnoj sačekuši" na Novom Beogradu ubijen Vujadin Pejanović zvani Vule Balavi, jedan od glavnih članova Kekine grupe.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2012.

12:21

Default images

U toku je veštačenje predmeta pronađenih na mestu ubistva, kaže ministar Ivica Dačić.

Pejanović je sinoć hicima u glavu i grudi ubijen u vozilu marke opel neposredno nakon izlaska iz kafića "Kej largo". Automobil je bio na parkingu u Jurija Gagarina, ispred broja 219. Pejanović je izdahnuo na mestu ubistva. Policija intenzivno traga za počiniocima ubistva.

"Trenutno je u toku vestačenje svega onoga što je zaplenjeno na licu mesta. Reć je o Vujadinu Pejanoviću, koji je evidentiran u našim knjigama, odnosno u Beloj knjizi organizovanog kriminala kao pripadnik Kekine gupe. On je više puta bio privođen, čak i dva puta bio je osuđivan. Istina, po našim evidencijama uslovno. Na licu mesta pronađeno je 14 čaura i one su trentno na veštačenju", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima, najverovatnije je reč o sukobu kriminalnih grupa.

"Očigledno je da se radi o sukobu u mafijskim krugovima i sigurno je da će policija utvrditi koje je to linija koja će da dovede do otkrivanja počinioca tog krivičnog dela. Hoću da kažem i da je sam ubijeni osumnjičen da je učestovao u ubistvima drugih, tako da je potpuno moguće da ima različitih motiva za njegovo ubistvo", istakao je Dačić.

Pejanović je od ranije poznat policiji kao narkodiler iz novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke.

On je bio osumnjičen da je sa Ivanom Borovčaninom planirao atentat na tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića i direktora policije Milorada Veljovića.

Kekina grupa se dovodi i u vezu sa organizovanjem nereda u Đenovi 2010. godine na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija, a spominju se i veze sa prodajom fudbalera iz najvećih srpskih klubova.

Takozvanu Kekinu grupu formirao je Stojanović, a uslov je bio da je pre prijema pojedinac morao imati izvršeno ubistvo ili bar pokušaj ubistva. Grupa je više godina bila u sukobu s grupom pokojnog Stevana Jezdimirovića zvanog Jezda, zbog primata za teritoriju Novog Beograda.

U tom sukobu, koji je dugo trajao, bilo je na obe strane više mrtvih i ranjenih.

Kekina grupa je bila poznata po ubistvima, pokušajima ubistava, silovanjima, razbojništvima, iznudama, a brojna dela koja su izvršili njeni članovi od sredine devedesetih do 2001. godine navode se u Beloj knjizi MUP-a Srbije.

Dejan Stojanović Keka pobegao je iz Srbije 2006. godine, posle ubistva vođe bežanijskog klana Gorana Mijatovića Mite. Njegova grupa postala je poznata široj javnosti posle pokretanja istrage policije o takozvanoj fudbalskoj mafiji, jer se Dejan Stojanović Keka spominje kao "nezaobilazni činilac" u transferima fudbalera Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: