Skoplje: Postoji očevidac zločina?

Ubice petorice Makedonaca, koje su pobegle verovatno prema Kosovu, ”previdele” očevica, saznaju "Novosti". U telima žrtava pronađen po jedan metak.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2012.

00:36

Default images

U intenzivnoj istrazi za otkrivanje zločinaca koji su uoči Uskrsa u ataru sela Smiljkovci, na severnoj periferiji Skoplja, brutalno ubili petoricu Makedonaca, značajan napredak zasniva se na obilju tragova i saznanjima jednog preživelog očevica, čiji identitet ostaje u tajnosti, pišu "Novosti".

U činjenici da se zbog uspešnog vođenja istrage ne otkrivaju svi detalji, o kojima je govorila i Gordana Jankulovska, ministarka unutrašnjih poslova Makedonije, leži i deo odgovora zasnovanog na informacijama ”tajnog svedoka” kojeg ubice nisu primetile i ostavile su ga u životu.

Jankulovska je potvrdila da u istrazi ubistva na obalama veštačkog Železarskog jezera, postoji ”ozbiljan napredak”. Procenjuje se da je ”definisani profil počinilaca”, kako je precizirala ministarka, sačinjen upravo na osnovu informacija tajnog svedoka. No, još nije potvrđen broj i identitet ubica. Prema saznanjima ”Novosti”, dobijenih od izvora bliskih istrazi, pronađeni i veštačeni tragovi sa mesta zločina ukazuju na to da su četvoricu ubijenih makedonskih mladića - Aleksandra Naćovskog, Cvetanča Acevskog, Kireta Tričkovskog i Filipa Slavkovskog iz skopskog naselja Radišani, ”praktično streljala najmanje trojica ili četvorica dobro obučenih profesionalaca”. Rafalnom vatrom iz automatskog oružja mladići su ”ubijeni iz neposredne blizine iz tri vrste oružja, a ubice su pucale iz tri pravca”.

Peta žrtva, ribar Borče Stefkovski iz obližnjeg sela Creševa, kako se navodi od istog izvora, takođe je brutalno, naknadno likvidiran ”sa više hitaca”, najverovatnije kao svedok zločina, koji je morao biti uklonjen. Njegovo beživotno telo sa nekoliko prostrelnih rana pronađeno je stotinak metara dalje od streljanih mladića.

Stručnjaci iz ekipe Instituta sudske medicine u Skoplju su potvrdili da je u telima žrtava pronađen samo jedan metak, što potvrđuje da je na njih pucano iz moćnog vatrenog oružja iz neposredne blizine nanošenjem teških prostrelnih rana.

Pored pronađenog automobila marke ”opel”, starije proizvodnje, ostavljenog desetak kilometara severno od mesta zločina, na veštačenju je i jedan džip zatečen nadomak graničnog prelaza Blace - Đeneral Janković. Pretpostavlja se da su ta vozila koristile ubice u bekstvu, najverovatnije preko granice prema Kosmetu, posle zločina. Inspektori MUP-a Makedonije proveravaju mogući pravac bekstva ubica, koji su, kako je potvrdila Jankulovska, ”ostavili dosta tragova”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: