Albanska "armija" preti Makedoniji

Armija za oslobođenje okupiranih albanskih zemalja preti napadom na makedonsku vojsku i policiju ako se ne povuku sa "okupiranih albanskih zemalja".

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2012.

15:06

Default images

Ova dosad nepoznata organizacija dala je makedonskim vlastima rok od dve nedelje.

U saopštenju objavljenom na sajtu "Potalb" na albanskom jeziku tvrdi se da je ta samozvana "armija" u Mitrovici održala sastanak svog "generalštaba", sa koga je makedonskoj vladi uputila "ultimatum" da se u roku od dve nedelje povuče sa "okupiranih i koloniziranih albanskih zemalja, inače će napasti slavomakedonske policijske i vojne strukture".

Do objavljivanja teksta dolazi u vreme povećanih napetosti u Makedoniji, nakon ubistva pet Makedonaca nedaleko od Skoplja. Istraga o toj likvidaciji još je u toku, a mediji u Skoplju ne isključuju da je zločin bio etnički motivisan.

U istom saopštenju tvrdi se da se u Bivšoj Jugoslovenskoj Repubici Makedoniji "svakodnevno krše prava Albanaca".

"Prosrpska vlada Nikole Gruevskog širi antialbanski ideologiju i inscenira napade na nevine Albance, blokiraju se albanska sela od strane Slavomakedonaca, a niko od korumpiranih političara u etničkoj Albaniji ne reaguje, jer su svi prodane duše i izdajice otadžbine", piše u tekstu.

Ta organizacija još preti da neće sedeti skrštenih ruku, nego da će "osvetiti braću" - "na vatru uzvratiti vatrom, oko za oko, ruka za ruku".

"Dosta smo ćutali, ovaj muk je sada završen", navodi se u istom "ultimatumu" makedonskoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: