Zalutali metak u prostorijama DS?

Na prostorije Gradskog odbora DS u Novom Sadu ispaljen metak. Prema nezvaničnim saznanjima B92, pretpostavlja se da je metak zalutao nakon tuče kod "Spensa".

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 16.04.2012.

11:31

Default images

Metak je prošao kroz prozor i oštetio nameštaj.

U nezvaničnom razgovoru sa policijom saznajemo da je metak najverovatnije zalutao. Prostorije se nalaze preko puta sportske hale Spens, odakle je ispaljen metak. Sledeći korak u istrazi je da se provere sigurnosne kamere u okolini.

Prema nezvaničnim izjavama policajaca, neko bi morao da bude odličan strelac da bi pogodio prostorije DS sa te razdaljine. U policiji je takođe rečeno da je tokom vikenda bila tuča kod sportske hale, tako da se pretpostavlja da je metak zalutao iz te tuče.

Preostorije DS bile su prazne od subote u 5 do danas u 8, tako da je metak mogao da "zaluta" u svakom ternutku tokom tog perioda.

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da je sinoćnjim incidentom "pređena granica", budući da je pucano iz vatrenog oružja, s namerom da se neko usmrti.

Novosadski odbor DS ocenio je da onaj ko je noćas pucao na prostorije tog odbora želi povratak u devedesete godine prošlog veka.

"Ako je metak zalutao, to je metak koji luta još iz bezakonja devedesetih godina. Ako je počinilac pucao s namerom, očigledno je pretio da se u Srbiju vraćaju devedesete godine. Mi mu poručujemo: gadno se vara", navodi se u saopštenju DS-a.

Prema nezvaničnim informacijama, metak je razbio staklo na prostorijama Gradskog odbora DS i pronađen je u zidu kancelarije koju koristi omladina Demokratske stranke.

"Strašno je i pomisliti na moguće posledice, na to da je neko od mladih ljudi mogao da strada", naveo je DS.

Pavličić: Što pre utvrditi počinioca i razloge pucnjave

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u tom gradu Igor Pavličić istakao je da je bitno da se što pre utvrdi počinilac, kao i razlog pucnjave na prostorije te stranke u Novom Sadu.

"U svakom slučaju loše je što se u Novom Sadu dešavaju scene koje nas podsećaju na neka prošla vremena koja svi želimo da zaboravimo", rekao je on Tanjugu.

Pavličić je kazao da Gradski odbor DS nije radio od subote, zbog Uskršnjih praznika i da su jutros, kada su došli na posao, zaposleni u GO videli "spolja rupu na staklu i po njenom obliku su pretpostavili da je reč o metku“.

On je dodao je da su zaposleni u stranci pronašli metak u prostorijama koje koristi omladina DS.

Prema njegovim rečima, metak je pogodio u zid, od zida je rikošetirao u nameštaj, odakle se odbio i završio u prostoriji.

"Sreća u nesreći je da su bili praznici, pa da u prostriji nije bilo nikoga, jer je to kancelarija u kojoj se redovno okuplja najveći broj ljudi", istakao je gradonačelnik Novog Sada, dodajući da u toj prostoriji češto boravi i više od deset ljudi. Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine osudila je oružani napad na prostorije u kojima je smeštena Omladina DS-a i zatražila da odgovorni budu pronađeni i kažnjeni.

Omladina LSV je u saopštenju navela da je Novi Sad izgubio suviše mladih života da bi takav nasrtaj na prostor u kojem se okupljaju mladi smeo da prođe nekažnjeno.

"Upozoravamo da nas loša praksa uči da se sve što nije dovoljno jasno rasvetljeno i sankcionisano ponavljalo. Hicima iz vatrenog oružja nema i ne sme biti mesta ni u politici, niti u svakodnevnom životu", upozorila je omladina LSV-a.

Podmadak stranke Nenada Čanka zatražio je hitno rasvetljavanje svih činjenica u vezi sa napadom i primereno kažnjavanje počinilaca.

Kandidat URS za gradonačelnika Novog Sada Maja Gojković najoštrije je osudila incident. Gojkovićeva od novosadske policije zahteva da što pre otkriju počinioce ovog kriminalnog dela, navedeno je u saopštenju. Predsednica Narodne partije traži i da policija potom javnosti saopšti sve okolnosti pod kojima se incident dogodio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: