Jaja nisu pojeftinila pred Uskrs

Jaja nisu pojeftinila i pored najava, pa tako na pijacama u glavnom gradu koštaju između 15 i 18 dinara, a dan uoči Velikog petka i ponuda i tražnja su porasli.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2012.

16:21

Default images

Iste probleme imaju i u regionu, pa jaja u Crnoj Gori koštaju i do 22 dinara.

Rada od jutros ima pune ruke posla. Na Zemunskoj pijaci je od 1985. i kaže da se i ove godine jaja kupuju kao i ranije. Neretki su oni koji kupuju i po 90 komada, u proseku 60, a najbolje idu ona srednja, od 16 dinara.

Cena jaja je u proteklih mesec dana rasla skoro iz dana u dan.

Opravdanja da je zbog oštre zime opala proizvodnja, da je zbog uvođenja novih standarda u uzgoju koka nosilja manje jaja i u Evropi, kao i da cenu formira isključivo tržište ne zvuče ubedljivo koliko činjenica da je jaje za kratko vreme poskupelo skoro dva puta. Uoči Velikog petka na pijacama košta između 15 i 18 dinara.

Plaćanje u evrima, cene kao u Srbiji. Jaja u Crnoj Gori koštaju između 16 i 22 dinara. Od skupog jajeta kupcima više smeta to što je cena naglo i mnogo skočila.

U Srbiji se proizvede skoro milijardu i po jaja godišnje, a najskuplja su baš kad su i najtraženija, pred Uskrs. Pravi pad cene očekuje se posle praznika, kada se smanji tražnja, a poraste proizvodnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: