Manama: U eksploziji sedam ranjenih

U eksploziji bombe ručne izrade ranjeno je sedam policajaca od kojih trojica teško, saopštio je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Bahreina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.04.2012.

23:26

Default images

Bomba je eksplodirala tokom protesta u blizini prestonice Maname čiji su učesnici zahtevali puštanje na slobodu aktiviste koji već dva meseca štrajkuje glađu.

Pre eksplozije bombe ručne izrade, demonstranti su bacali molotovljeve koktele na policajce u Ekeru, šiitskom selu van prestonice Maname, objasnio je portparol i naglasio - "mi smatramo da se radi o terorističkom aktu".

Bahrein je juče odbacio zahtev o izručenju zatvorenog bahreinskog političkog aktiviste Abdulhadija al-Kavaju, koji ima i dansko državljanstvo, uprkos zahtevu Danske da ga preda jer mu se zdravlje znatno pogoršalo posle dva meseca štrajka glađu.

Svakodnevno se održavaju protesti širom zemlje u cilju njegovog puštanja na slobodu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Kavaja u dobrom stanju i da je prebačen u vojnu bolnicu gde će mu biti pružena najbolja medicinska nega, preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: