Sud ponovo smanjio kazne huliganima

Presudom Apelacionog suda navijačima Crvene zvezde Veliboru Dunjiću i Urošu Avramoviću smanjene su kazne na po četiri godine i dva meseca zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2012.

16:37

Default images

Marko Ljubičić je oslobođen svih optužbi.

Tom presudom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, preinačena je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu i u pogledu kvalifikacije krivičnog dela i u pogledu visine izrečenih kazni.

Dunjić, koji je jedan od vođa navijača "Belgrejd bojsa", i Avramović bili su 7. juna prošle godine drugi put osuđeni na po sedam godina i dva meseca zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok je Ljubičić bio osuđen na godinu i pet meseci zatvora zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Prvu presudu, kojom su bili osuđeni na iste kazne zatvora, Apelacioni sud je ukinuo i naložio novo suđenje, a najnovija odluka je pravosnažna i ne može se više napadati redovnim pravnim lekovima.

Apelacioni sud smatra da su Dunjić i Avramović krivi jer su 14. aprila 2008. godine na splavu "Kalipso" sa umišljajem ali bez namere da liše života, napali Čogurića nanevši mu povredu opasnu po život, a još jednom oštećenom naneli laku telesnu povredu.

Apelacioni sud tvrdi da oni nisu pokušali da ubiju Čogurića već da su hteli da mu nanesu teške telesne povrede sa direktnim umišljajem.

S obzirom na to da je prvostepena presuda preinačena u pogledu pravne kvalifikacije dela, Dunjić i Avramović su osuđeni na jedinstvene kazne zatvora od po četiri godine i dva meseca.

Ljubičiću je prvostepena presuda preinačena imajući u vidu da u optužnici koja nije razumljiva nisu konkretizovane radnje za koje se tereti, a na šta je ukazao i postupajući zamenik apelacionog javnog tužioca, naveo je sud.

Podsećamo da je Apelacioni sud 25. marta prepolovio kazne Bojanu Hrvatinu, optuženom za teško ubistvo navijača FK Voždovac 2005. na 15 godina zatvora, dok je ostalim saučesnicima u potpunosti ukinuo kazne.

Isti sud je 26. januara odlučio da prepolovi kazne osuđenima za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: