NS: I električaru 30 dana pritvora

Dežurni istraži sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić odredio je pritvor do 30 dana električaru diskoteke "Kontrast" Miroslavu Papugi iz Gospođinaca.

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2012.

15:28

Default images

To je Tanjugu potvrdila portparol suda Svetlana Tomić Jokić.

Papuga (50) se kao električar tereti za krivično delo protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti. On je danas na saslušanju kod istražnog sudije kazao da nije sposoban da iznese svoju odbranu, te se branio ćutanjem.

Sudija Alimpić mu je odedio pritvor i doneo odluku o pokretanju istrage.

Njemu se, prema navodima novosadske policije, na teret stavlja da je od 2006. do 2012. godine održavao električne instalacije u diskoteci "Kontrast" u kojoj je u požaru, u noći između 31. marta i 1. aprila, život izgubilo šest mladih ljudi.

Po završetku saslušanja, sudija Alimpić će doneti odluku o pokretanju istrage i o eventualnom određivanju pritvora.

Vlasniku novosadske diskoteke "Kontrast" Alojzu Ganiću i dvojici zakupaca, Slaviši Stanišiću i Dejanu Ratkoviću, juče je određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti, a u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti.

Pred istražnim sudijom Višeg suda Miroslavom Alimpićem, Ganić je dao izjavu, dok su se Stanišić i Ratković branili ćutanjem.

Sudija Alimpić je, pored određivanja pritvora, juče doneo odluku o pokretanju istrage povodom tragedije u diskoteci "Kontrast".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: