SNS protiv cepanja Srbije

Funkcioner SNS Igor Mirović kritikovao je mlaku reakciju vladajućih stranaka na ideju da Vojvodina dobije status republike u sastavu federalne Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2012.

13:53

Default images

Predsednik Okružnog odbora SNS je naveo da je konferenciju za novinare organizovao kao odgovor na takve ideje, ocenivši da je reč o namerama cepanja Srbije.

"Ovako državno ustrojstvo Srbije zagovaraju minorne stranke i grupacije", rekao je on.

Mirović, međutim, tvrdi da te grupacije čak imaju uticaja u Demokratskoj stranci i Ligi socijaldemokrata Vojvodine.

On smatra da je "od DS teško očekivati jaču reakciju s obzirom da je ta stranka u koaliciji sa LSV" koja je, kako tvrdi, "suštinski organizator i inspirator onoga što smo čuli i što ćemo još čuti 1. aprila na toj tzv. Vojvođanskoj konvenciji".

Nekoliko nevladinih organizacija, političkih stranaka i pojedinaca, najavili su konvenciju 1. aprila, na kojoj će zatražiti podršku javnosti za preuređenje Srbije u saveznu državu, u čijem sastavu bi bile Republika Srbija i Republika Vojvodina.

Njihov predlog uobličen je u Deklaraciju o osnovama demokratskog ujedinjenja Vojvodine i Srbije.

Mirović je poručio da će SNS, ukoliko pobedi na izborima, dosledno poštovati Ustav koji predviđa obaveze prema Vojvodini, ali i pravo Vojvodine da, kao što je to uvek želela, bude sastavni i neraskidivi deo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: