Džordž Buš stariji podržava Romnija

Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji podržaće Mita Romnija u republikanskim izborima za kandidaturu na predsedničkim izborima u novembru.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

18:03

Default images

Romnijev portparol Gejl Gičo rekao je da će se oni sastati sutra u Hjustonu i da planiraju da se zajedno obrate novinarima.

Formalna podrška Buša, koji je bio predsednik od 1989. do 1993. godine, ukazuje da se Republikanska partija polako ujedinjuje oko Romnija, dok dodaje novi pritisak na konzervativce Rika Santoruma i Njuta Gingriča da odustanu od predsedničke trke.

Stariji Buš već je govorio pohvalno o Romniju, ali ga nije zvanično podržao. Njegova supruga Barbara Buš zvanično je podržala Romnija.

Romni je prošle nedelje dobio podršku još jednog člana porodice Buš - buvšeg guvernera Floride Džeba Buša, koji je sin Buša starijeg i mlađi brat Džordža Buša mlađeg, predsednika od 2001. do 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: