EU od Crne Gore očekuje presude

Crna Gora je "veoma blizu" otvaranju pristupnih pregovora u junu, ali se od nje očekuje da kroz ustavne promene ojača nezavisnost pravosuđa, kaže Štefan File.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

21:28

Default images

Kako prenose crnogorski mediji, evropski komesar za proširenje Štefan File je pred poslanicima Evropskog parlamenta koji razmatraju predlog rezolucije o Crnoj Gori rekao se od Podgorice očekuje da kroz pravosnažne presude pokaže konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Evropski komesar je kazao da rezolucija "šalje pravu poruku - s jedne strane priznanje za naporan rad, a s druge snažno ohrabrenje za nastavak reformi", prenela je Televizija Crne Gore.

Evropski komesar je podvukao da Crna Gora "mora da završi" započete ustavne reforme i da u "duhu konsenzusa i uz konstruktivan dijalog sa opozicijom dodje do čvrste garancije za nezavisno i odgovorno pravosuđe".

File je poručio da se borba protiv korupcije i organizovanog kriminala "mora osnažiti" i da Brisel očekuje "jasne rezultate, pravosnazne presude, posebno za korupciju na visokom nivou".

"Svi slučajevi moraju se do kraja istražiti", kazao je evropski komesar za proširenje, uz napomenu da ga je "ohrabrila odlučnost" crnogorskog premijera Igora Lukšića da nastavi reforme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: