Podeljeni oko mesta sahrane Meraha

Porodica Muhameda Meraha, Francuza alžirskog porekla koji se smatra odgovornim za ubistvo sedam ljudi u Tuluzu i okolini, podeljena oko mesta njegove sahrane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2012.

18:27

Default images

Dok deo porodice smatra da Merah treba da bude sahranjen u Francuskoj, gde je rođen, drugi strahuju da će njegov grob biti oskrnavljen i žele da ga sahrane u zemlji njegovih predaka - Alžiru, rekao je Abdalah Zekri iz Francusko-muslimanskog saveta Agenciji Frans pres.

Ukoliko bude odlučeno da Merah ipak bude sahranjen u Francuskoj, čelnik Saveta Muhamed Musaui ocenjuje da bi to trebalo da bude "daleko od očiju javnosti".

"Poželjno je da bilo kakva ceremonija bude bez posebnih obeležja iz bezbednosnih razloga", rekao je Musaui.

Merah (23) je ubijen prošle nedelje,posle 32-satne policijske opsade zgrade u mirnom delu Tuluza, pošto je smatran odgovornim za ubistvo troje jevrejske dece i rabina ispred jevrejske škole i još trojice vojnika u Tuluzu i okolini u tri odvojena napada sredinom meseca.

Danas je u jevrejskoj školi u Tuluzu održana komemoracija žrtvama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: