Komemoracija žrtvama iz Tuluza

U jevrejskoj školi u Tuluzu održana komemoracija žrtvama prošlonedeljnog napada Mohameda Meraha u kome je ubijeno troje đaka te škole i otac dvoje od njih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2012.

14:48

Default images

Ceremoniji, koja je bila zatvorena za javnost, prisustvovali su pisac Marek Halter, nekoliko francuskih poslanika i gradonačelnik Tuluza Pjer Koen.

Pisac Marek Halter je u izjavi francuskoj televiziji Frans 3 posle komemoracije rekao: "Videli ste rezultate mržnje i čemu vodi mržnja, čemu vodi nerazumevanje drugih".

Podsetimo, u ponedeljak 19. marta ujutro na početku školskog dana Mohamed Merah je hladnokrvno ubio jednog veroučitelja Džonatana Sandlera (30), njegova dva sina stara četiri i pet godina i sedmogodišnju ćerku direktora škole.

Merah, Francuz alžirskog porekla bio je delinkvent koji je postao džihadista, i koji je rekao da radi za Al Kaidu. Pre napada u ovoj školi ubio je u Tuluzu i Montobanu tri vojnika, od kojih su dvojica bili muslimani. Policija ga je ubila posle duge opsade njegovog stana u Tuluzu 22. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: