Grčka: Ne žele imigracioni centar

Stanovnici grčkog Neapolija blokirali su put koji vodi do zatvorene vojne baze, protestujući zbog planova da ona postane pritvorni centar za ilegalne imigrante.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.03.2012.

19:17

Default images

Stanovnici ovog grada, koji se nalazi na oko 40 kilometara od granice sa Albanijom, rekli su da će danonoćno biti na barikadama kako bi sprečili građevinske ekipe da započnu radove, javio je AP.

Protest je organizovan dan pošto je ministar za zaštitu građana Mihalis Krisohoidis izjavio da će baza u blizini mesta Kozani biti pretvorena u pritvorni centar koji će biti otvoren sredinom aprila, pred izbore koji bi trebalo da se održe krajem aprila ili početkom maja.

Ovaj centar će moći da primi 1.000 imigranata.

Grčka, koja se trenutno suočava sa nezapamćenom ekonomskom krizom, jedna je od najprometnijih tranzitnih zemalja za ilegalne imigrante u Evropskoj uniji, a poslednjih godina našla se na udaru talasa izbeglica iz Avganistana, Pakistana, Bliskog istoka i severne Afrike.

U nastojanju da se izbori sa ovim problemom, ministarstvo za zaštitu građana je najavilo da Grčka planira da širom zemlje izgradi prihvatne centre za imigrante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: