Pusić:Srbija će stradati zbog Draže

Hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić smatra da će Srbija eventualnom rehabilitcijom Dragoljuba Mihailovića najviše naškoditi samoj sebi.

Izvor: Beta

Petak, 23.03.2012.

23:21

Default images

"Što se tiče moguće rehabilitacije četničkog vojvode Draže Mihailovića i ako to zaokupi srpsku javnost i u ovo predizborno vreme najviše će nastradati Srbija", rekla je Pusić, koja je u Briselu bila na sastanku ministara spoljnih poslova Evropske unije.

Hrvatska ministarka je, prema agenciji Hina, rekla da pitanje rehabilitacije Draže Mihailovića predstavlja pokušaj redefinisanja sopstvenog identiteta od čega niko u regionu nije bio imun, ali je upozorila da je svako ko je to radio imao najviše štete.

"Srbiji želim da izbegne taj problem", rekla je ona na pitanje kako bi eventualna rehabilitacija Mihailovića uticala na odnose Hrvatske i Srbije.

Protiv rehabilitacije Mihailovića je i predsednik Hrvatske Ivo Josipović. On je ocenio da je postupak za rehabilitaciju Draže Mihailovića štetan i suprotan istorijskim činjenicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: