Hilari: Hrvatska je lider u regionu

SAD podržavaju brojne reforme koje je Hrvatska preduzela kako bi postala punopravna članica transatlanske zajednice, izjavila Hilari Klinton.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.03.2012.

23:24

Default images

Američka državna sekretarka Hilari Klinton uoči sastanka s hrvatskom ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić rekla je da je Hrvatska lider u jugoistočnoj Evropi.

Hrvatska je punopravna članica transatlanske zajednice sa kojom će SAD zajednički raditi na rešavanju globalnih problema, izjavila je Klintonova.

"Pozdravljamo napredak Hrvatske na putu prema EU i vodeću ulogu koju ima u regijonu", izjavila je Klintonova u zajedničkom obraćanju novinarima, naglaviši i da "zajednički rad na rešavanju preostalih problema ostaje trajan izazov".

Prema rečima Pusićeve, Hrvatska može doprineti stabilizaciji celog regiona, što je zajednički interes Zagreba i Vašingtona.
Zahvalila je SAD na stalnoj pomoći u izgradnji funkcionalne države i društva, rešavanju problema i podršci Hrvatskoj na putu prema EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: