Pakistan: Ubijena dva policajca

Dva policajca su poginula, a još četiri osobe su ranjene kada je eksplodirala bomba podmetnuta u rikšu, u Pešavaru, na severozapadu zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2012.

17:28

Default images

Meta eksplozije bilo je vozilo policijske patrole u kvartu Pešavara koji se zove Kohat Roud.

"Najmanje dva policajca su ubijena, a dva su ranjena", kazao je AFP-u lekar Rahim Džan iz državne bolnice "Lejdi Riding". Ranjena su još dva civila i preneta su u bolnicu, rekao je još Džan.

Viši policijski zvaničnik Tahir Ajub potvrdio je napad i bilans mrtvih i ranjenih.

Policija je saopštila da je bomba bila teška 12 kilograma i da je bila postavljena u rikši kao i da je daljinski aktivirana u trenutku prolaska policijske patrole.

Bombaš-samoubica ubio je prošle nedelje u Pešavaru visokog pakistanskog policijskog komandanta koji je imao vodeću ulogu u operacijama protiv talibana na severozapadu zemlje, podseća AFP.

Islamistički ekstremisti ubili su širom zemlje više od 4.900 ljudi od kako su vladini vojnici napali džamiju ekstremista u Islamabadu u julu 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: