Dačić: Bezbednost na visokom nivou

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je opšti nivo bezbednosti u Beogradu na visokom nivou.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2012.

16:29

Default images

On je dodao i da su rezultati beogradske policije doprineli opštem pozitivnom mišljenju građana o radu Ministarstva.

Dačić je, nakon godišnjeg radnog sastanka sa saradnicima u Policijskoj upravi za grad Beograd, naglasio da je u protekom periodu policija u glavnom gradu zabeležila izuzetne rezultate, da su evidentni pad kriminaliteta, pomaci u borbi protiv nakrotika, održavanju javnog reda i mira na velikim skupovima, gde je zabeležen mali broj prekršaja...

"U srpskoj prestonici je zabeležen pad broja prekršilaca zakona i održavanje javnog reda i mira je na visokom nivou, zbog čega je važno da se policija Beograda vrednuje na poseban način, u skladu sa značajem posla koji izvršavaju", rekao je Dačić.

On je precizirao da se radi na rešavanju kadrovskih problema zarad smanjenja broja zaposlenih koji putuju u Beograd iz drugih sredina, odnosno na povećanju broja zaposlenih s prebivalištem u Beogradu.

Takođe, dodao je Dačić, čini se maksimum na poboljšanju uslova rada beogradske policije, na njenoj opremljenosti.

"U tim naporima Ministarstvu je značajno pomogla Skupština Beograda, na čelu sa Draganom Đilasom, usmerivši određena sredstva beogradskoj policiji, koja je opšti nivo bezbednsoti u gradu podigla na visoki nivo", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, u proteklom periodu nije bilo sukoba kriminalnih grupa, a stranci su zadovoljni nivoom bezbednosti.

"Samo jedan odsto stranaca koji su boravili u našem gradu se žalio na uslove bezbednosti u gradu. Generalno gledano, Policijska uprava Beograda je postigla veoma značajne rezultate i ogromna je razlika u odnosu na pre nekoliko godina. Danas građani traže policiju na ulicama i pomažu joj kada se sukobljava sa izgrednicima", naglasio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: