Sukob u SDP BiH zbog Jeremića

Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komši podneo ostavku na sve stranačke dužnosti u SDP BiH, zbog podrške vrha stranke Vuku Jeremiću.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2012.

21:58

Default images

Komšić je o ostavci obavestio i predsednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju, koji je i razlog njegovog napuštanja stranke, prenela je sarajevska televizija TV1.

Televizija je navela da je sukob između dvojice stranačkih kolega kulminirao pre nekoliko dana, posle Lagumdžijine posete Beogradu 13. i 14. marta, kada je on dao podršku šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću za mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Komšić se ranije negativno izrazio o Jeremićevoj kandidaturi, pa je vest da je Lagumdžija govorio suprotno u Beogradu doživeo kao vlastito poniženje, navodi ova privatna televizija.

TV1 dodaje da zvaničnih reakcija SDP još nema, ali da saznaje da je Komšićeva ostavka neopoziva, kao i da će on ostati član Predsedništva BiH, "jer je to mandat koji su mu poverili građani BiH".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: