"Danas nije potrebna hrabrost"

Nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković kaže da je "siguran" da u policiji i tužilaštvu niko svakodnevno ne radi na razjašnjavanju ubistva Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2012.

10:41

Default images

On je rekao da su svi novinski naslovi koji se pojavljuju pred godišnjicu Đinđićeve i najavljuju rasvetljavanje zločina "deo marketinga" i kritikovao medije u Srbiji što ne analiziraju događaje. "Sve što ne može da stane u naslovnu stranicu novina ili 45 sekundi nije se dogodilo", rekao je Živković.

Živković je u emisiji B92 "Hoću da znam" rekao da je danas "lakše baviti se politikom" zbog toga što "za politiku nije potrebna hrabrost" i dodao da niko od današnjih političara "ne mora da strahuje da bi mu se moglo dogoditi isto što i Zoranu".

On je dodao da su ciljevi koje je Đinđić zacrtao ostali isti, ali da se ne može govoriti o političkom kontinuitetu zbog toga što u Srbiji nema političara "takvog gabarita koji bi imao takvu viziju".

Živković nije hteo da da poredi situaciju u Srbiji pred ubistvo Zorana Đinđića i sadašnju zbog toga što bi to bila kritika aktuelne vlasti i da on na dan sećanja na Zorana "ne želi da se bavi trivijalnostima".

Filosof Nenad Daković je rekao da je Srbija sada u "stanju nedovršenosti, što je pervertirani oblik partijske države".

"Kao što smo u komunizmu imali partijsku državu, a u vreme Miloševića porodičnu državu koja se sakrivala iza nacionalizma, sada imamo pervertirani oblik partijske države u kojem nema jedne već više partija", rekao je Daković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: