Turistička tura "Mladićevo nasleđe"

Britanska turistička agencija Political Tours u svoju ponudu je uvrstila bizarno putovanje u BiH i Srbiju pod nazivom "nasleđe Ratka Mladića".

Izvor: index.hr

Subota, 10.03.2012.

21:11

Default images

Turiste će povesti u Sarajevo kako bi videli tunel kojim su građani bežali od opsade, posetili brda od kuda su srpske snage godinama gađale grad.

U ponudi je i obilazak Pala koje su bile "srpski glavni grad u BiH", piše na sajtu ove agencije. U daljoj turi će posetiti Srebrenicu, a na kraju puta se odlazi i u Beograd u kojem će moći da uđu u sud iz kojeg je Mladić izručen Hagu.

Na Novom Beogradu će im pokazati mesta gde su se skrivali Ratko Mladić i Radovan Karadžić, a otići će i u bar "Luda kuća" u kojem je Karadžić pio, stoji u ponudi.

Tura obuhvata i brifing vodećih međunarodnih zvaničnika i lokalnih političara iz Bosne o ovoj državi, o Srebrenici ali i o Srbiji nakon predaje Mladića.
Kako piše, ova tura je kreirana sa ciljem da posetiocima objasni nedavnu istoriju regiona i pokaže koliko su se životi Bošnjaka i Srba promenili od rata, naroćito godinu dana nakon hapšenja Mladića.

Završava se posetom Beogradu, gde se turistima nudi "bogat noćni život". Sve to mogu videti za devet dana, u malim grupama od 8-18 osoba. Cena aranžmana je oko 2900 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: