"Otkazana završna reč Šešelja"

Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić potvrdila je da je Vojislav Šešelj prebačen u bolnicu i da je otkazano iznošenje njegove završne reči.

Izvor: Beta

Petak, 09.03.2012.

10:14

Default images

“Potvrđujem da je Šešelj prebačen iz pritvorske jedinice u jednu civilnu zdravstvenu ustanovu. Ne mogu pružiti bilo kakve druge informacije o njegovom zdravstvenom stanju, jer Šešelj Sekretarijatu nije odobrio da obelodanjuje informacije o njegovom zdravlju", kazala je Jelačić.

U saopštenju se navodi da je Pretresno veće zbog nedostupnosti optuženog otkazalo iznošenje Šešeljeve završne reči u glavnom postupku u okviru kojeg mu se sudi za ratne zločine počinjene na prostoru Hrvatske, Vojvodine i BiH 1991. do 1993. godine, koje je bilo zakazano za ponedeljak 12. i utorak 13. mart.

Pretres će, kako se očekuje, biti nastavljen u sredu, 14. marta, što zavisi od toga da li će optuženi biti u mogućnosti da se pojavi u sudnici, navodi se u saopštenju.

Srpska radikalna stranka ranije danas je saopštila da je Šešelj jutros prebačen u bolnicu jer mu se naglo pogoršalo zdravstveno stanje i da će sutra najverovatnije biti operisan zbog neispravnosti defibrilatora, koji mu je u januaru ugrađen.

U Haškom tribunalu je otkazana za danas planirana statusna konferencija u postupku po jednoj od optužnica protiv Šešelja za nepoštovanje suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: