Bomba kod Erdoganove kancelarije

Blizu kancelarije turskog premijera Tajipa Erdogana u Ankari jutros je eksplodirala bomba i jedna osoba je lakše ranjena.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.03.2012.

09:38

Default images

Kako javljaju lokalni mediji, bomba je eksplodirala jedan sat pre nego što je u istoj zgradi trebalo da počne zasedanje turske vlade.

Bomba u plastičnoj flaši eksplodirala je dvadesetak metara od Erdoganove kancelarije. Nijedna grupa zasad nije preduzela odgovornost za ovaj bombaški napad u Ankari.

Policija je počela opsežnu istragu, pošto se strahuje da je u tom delu grada možda podmetnuta još neka eksplozivna naparava. Stručnjaci za eksplozive u zaštitnoj odeći pretražuju okolinu da bi proverili da li ima još bombi.
Struènjaci za eksplozive pretražuju okolinu (Fonet)
Turska televizija javila je da je ranjena osoba zaposlena u vladi.

Jutrošnji incident usledio je samo nekoliko dana posle aktiviranja eksploziva u Istanbulu, blizu kancelarija vladajuće partije Pravde i razvoja, kada je ranjeno 15 policajaca i jedan civil.

Niko nije preuzeo odgovornost za raniji napad.

U Turskoj su aktivni kurdski pobunjenici koji se bore za otcepljenje jugoistoka Turske, kao i radikalni levičari i islamske grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: