U Libiji pronađena masovna grobnica

Libijski komitet za nestale osobe je saopštio da je pronašao masovnu grobnicu sa ostacima tela 163 osobe poginule u prošlogodišnjim sukobima protiv Gadafija.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2012.

19:55

Default images

"Otkriće 163 tela van onih 400 nestalih iz oblasti istočne Libije je neverovatna stvar", rekao je AFP-u član ovog komiteta Maher Varfali ne precizirajući gde je pronađena masovna grobnica.

Predsednik komiteta Omar Abdelhalek Obeidi, koji je i forenzičar, izjavio je da su tela izvađena iz masovne grobnice u pustinjskom gradu Bin Džavad, istočno od Sirta gde je Gadafi zarobljen i ubijen 20. oktobra.

"Radi se o telima pobunjenika koji su izgubili živote u februaru i martu 2011. u Bregi, Ras Lanufu, Bin Džavadu i u predgrađima Sirta", dodao je Obeidi.

On je rekao da se na nekim telima vidljivi znakovi pogubljenja dok su druge poginule u borbi.

Ekshumacija je izvedena uz pomoć Ujedinjenih nacija i u saradnji sa libijskim ministarstvom za nestale, zaključio je Varfali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: