"BiH i RS da odlikuju Aleksića"

Demokratski omladinski pokret traži od Predsedništva BiH i lidera RS Milorada Dodika da se Srđan Aleksić odlikuje u skladu sa zakonima o odlikovanjima BiH i RS.

Izvor: Beta

Subota, 03.03.2012.

17:31

Default images

Inicijativa se odnosi na to da Predsedništvo BiH posthumno Trebinjcu Aleksiću dodeli Orden slobode BiH, koji je predviđen za delo hrabrosti, a definisan je Zakonom o odlikovanjima BiH.

Isto se odnosi i na inicijativu koja je upućena u kabinet predsednika RS Dodika, da se Aleksiću dodeli odlikovanje Krst milosrđa, koji je predviđen za delo spasavanja ljudskih života i hrabrosti.

Demokratski omladinski pokret je organizacija koja okuplja mlade iz cele BiH i smatra da je delo spasavanja ljudskog života u najtežim vremenima putokaz koji treba slediti.

Aleksić se, kako se navodi, žrtvovanjem svog života za spasavanje tuđeg može svrstati u najveće heroje najtežih dana ove države.

Nadamo se da će Predsedništvo BiH i predsednik RS razmatrati ovu inicijativu, posebno uzimajući u obzir to što je upućena na osnovu zakonskih akata i u skladu da njima, te da će građani BiH, a posebno mladi ljudi slediti ideju Aleksića, a to je poštovanje dostojanstva i života svakog čoveka, bez obzira na nacionalnost ili veru.

Aleksića je povodom Dana državnosti Srbije nedavno odlikovao predsednik Srbije Boris Tadić Ordenom za hrabrost.

Srđan Aleksić je poginuo braneći svog druga, sugrađanina Bošnjaka. Umro je 27. janura 1993. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: