"Nastavak dijaloga posle izbora"

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović izjavio je da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti posle parlamentarnih izbora u Srbiji.

Izvor: Beta

Petak, 02.03.2012.

22:25

Default images

"Dijaloga Beograda i Prištine neće biti dok se ne završe naši parlamentarni izbori i dobro je što je tako zato što treba da dođe nova vlada koja će, sa novim kapacitetom i novom energijom, moći da ulazi u ovaj zaista težak izazov", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Stefanović je naveo da će pitanja energetike, telekomunikacija i slobode kretanja Kfora i Euleksa biti važna za odluku o datumu početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom o prijemu i da će to biti izazovi s kojima će se suočiti nova Vlada Srbije.

"Ono što će biti pred nama i što je vezano za mogućnost dobijanja datuma za početak pregovora sa EU je pitanje energetike, komunikacije i obezbeđivanje kretanja za Kfor i Euleks, koji funkcionišu po Rezoluciji 1244", rekao je Stefanović.

Stefanović je ponovio da nije "ustanovljena granica na Kosovu" i da Srbija "nije dala Kosovo" u zamenu za status kandidata za prijem u EU.

"Kosovo neće biti priznato od strane Srbije kao nezavisna država - taj uslov ne može da se stavi pred nas na sto. Telekom i energetika su dve teme koje će nova vlada morati da sprovodi, a na kojima smo najudaljeniji sa Prištinom", ukazao je Stefanović.

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije je podsetio da južno od Ibra ne postoji ništa što se zove Telekom Srbija i Elektroprivreda Srbije i dodao: "Jedino gde taj sistem postoji je sever Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: