Čaves: Dobro sam, popio sam jogurt

Predsednik Venecuele Ugo Čaves obratio se prvi put uživo javnosti u svojoj zemlji nakon nove hirurške intervencije na Kubi, poručujući da se dobro oporavlja.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.03.2012.

20:32

Default images

"Dobro sam. Od prekjuče šetam hodnicima. Na dobroj sam dijeti. Sada se pripremam za podnevnu šetnju, a kasnije ću jesti čorbu od bundeve... Jutros sam popio fin jogurt", rekao je Čaves u petominutnom telefonskom razgovoru koji je emitovan na državnoj televiziji Venecuele, preneo je AP.

Čaves je, takođe, poručio sunarodnicima da će se verovatno ubrzo vratiti u zemlju.

Čaves je na Kubu otputovao prošlog petka, kako bi mu se odstranio tumor u predelu karlice, na istom mestu odakle mu je prošle godine izvađen veći maligni tumor.

Za sada nije poznato da li je tkivo koje je sada operisano takođe maligno, a predsedništvo u Venecueli je saopštilo ranije ove nedelje da nije došlo do komplikacija na drugim organima i da je operacija bila uspešna.

Zvaničnici u Karakasu apelovali su na stanovništvo da ne sluša glasine o tome da je kod Čavesa došlo do metastaze i unutrašnjeg krvarenja.

Nova operacija je podstakla sumnje u to da li će Čaves biti u stanju da učestvuje u predsedničkoj kampanji u oktobru ili da vlada ukoliko pobedi.

Predsednik Venecuele operisan je prošle godine i prošao je četiri tretmana hemoterapije na Kubi, pošto mu je ustanovljen karcinom u predelu karlice, a više puta od tada je izjavljivao da je izlečen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: