"SAD se mešaju u ruske izbore"

Rusija optužila SAD da su, finansirajući opoziciju, pokušale da utiču na predstojeće predsedničke izbore na kojima će učestvovati i premijer Vladimir Putin.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2012.

19:23

Default images

Istražni organi su započeli istragu o navodnim prljavim trikovima kojima su se služili Putinovi protivnici, dok je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kritikovao SAD, javio je AFP.

"Prošli su dani kada su Rusiji mogle da se drže lekcije ili propovedi", rekao je Lavrov u intervjuu za internet izdanje lista "Rosiska gazeta".

"Naši američki partneri to znaju jako dobro, ali je inercija pristupa iz prošlosti i stereotipa Vašingtona još evidentna. Čvrsto odbacujemo... pokušaje da se utiče na politički i izborni proces u Rusiji, uključujući i način finansiranja civilnih društvenih grupa", naveo je Lavrov.

Putin je ranije optužio američki Stejt department da podstiče ulične proteste koji su izbili u decembru nakon parlamentarnih izbora i bili nastavljeni uoči glasanja u nedelju.

Sva četiri Putinova protivkandidata na izborima, u manjoj ili većoj meri su se distancirali od tih protesta, a procenjuje se da nijedan ne može da ga ugrozi na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: