"Đukanović i Vujanović opasni"

Predsednik parlamenta i Socijal-demokratske partije Ranko Krivokapić kazao je da Milo Đukanović i Filip Vujanović vode po Crnu Goru opasnu politiku

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.03.2012.

21:45

Default images

On navodi i da SDP ostaje u vladajućoj koaliciji jer ne vidi nikog drugog sa kim bi mogao sarađivati.

Krivokapić je kazao da SDP ne može biti kriva za loše odluke vlade Crne Gore, jer u vladajućoj koaliciji čini manjinu.

"Odgovaram za ono za šta se zalažem. Ako to ne može dobiti većinu, zar treba da srušim sve. I opozicija se zalaže za nešto, pa kad to ne dobije podršku, jesu li krivi za to. Nisu. Mi smo opozicioni pogled u vladi Crne Gore u tom delu", rekao je Krivokapić u intervjuu Televiziji "Vijesti".

On je naveo da SDP ima sužen izbor partnera u Crnoj Gori, jer opozicija negira crnogorsku državnost i ide na savetovanja kod predsednika druge države.

"Kada bismo imali drugačiju opoziciju i mi bismo se drugačije ponašali", istakao je Krivokapić.

Upitan da pojasni izjavu da je prilikom sklapanja ugovora o privatizaciji Kombinata aluminijuma, kada je na čelu vlade bio Đukanović, pokazano "ogromno neznanje ili korupcija", Krivokapić je rekao da se Đukanovićeva odluka može smatrati neznanjem, ali i pogrešnim političkim potezom.

Komentarišući imenovanje partijskih funkcionera na čelu policije i Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), on je kazao da u tome vidi manjak demokratskih kapaciteta i želju za očuvanjem partijske države.

"Za ANB mi je manje poznato, ali u mnogim slučajevima policija se ponaša po partijskim, a ne zakonskim uzusima", rekao je Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: