"O spajanju izbora nije bilo reči"

Potpredsednik DS-a Dušan Petrović kaže da nema saznanja o tome da bi predsednički izbori mogli biti održani kada i parlamentarni, pokrajinski i lokalni.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2012.

20:15

Default images

Petrović je za B92 rekao da o mogućnosti spajanja izbora nije bilo reči ni na jednom organu DS, niti je u "oficijalnim krugovima" čuo da se priprema raspisivanje predsedničkih izbora.

Na pitanje o mogućnosti da bude kandidat DS-a za premijera, Petrović je rekao da ima nekoliko ljudi koji bi to mogli da budu, navodeći potpredsednike DS-a i funkcionere koji su već bili ministri.

"Do sada niko nije otvorio ozbiljno pitanje (kandidata za ) premijera, to nije na dnevnom redu", rekao je on i istakao da je bitniji program DS sa kojim će izaći pred građane.

Upitan da li je moguće da DS napravi koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Petrović je rekao da po njegovom "dubokom uverenju" takva mogućnost ne postoji zbog, kako je istakao, drugačijih pogleda dve stranke na to kako Srbija treba da izgleda i kojim putem da ide da bi došla do cilja.

Povodom odluke o dodeljivanju statusu kandidata za članstvo Srbije u Evropskoj uniji koja se očekuje večeras, Petrović je rekao da takva odluka pokazuje da je moguće voditi politiku i EU i Kosovo.

"Sa odlukom o statusu napravili bi iskorak ka stabilizovanju prilika na Kosovu i Metohiji", ocenio je Petrović i naveo da je kandidatura čini Srbiju boljom zemljom i sa ekonomskog stanovnista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: