"Status neće doneti bolji život"

SNS očekuje da Srbija dobije status kandidata, ali nema razloga za ushićenje, jer to neće doneti momentalno poboljšanje života, kaže za B92 Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2012.

20:00

Default images

"To je dobra vest, idemo dalje, moramo da razmišljamo o poboljšanju života u Srbiji", rekao je zamenik predsednika Srpske napredne stranke gostujući u emisiji „Između dve vatre“ TV B92.

On je navodeći da je evropski put nešto što je "racionalno i dobro" za građane Srbije.

"Status kandidata nam po sebi neće doneti bolji život, ako mi ne izvršimo ozbiljnu reformu u društvu - ako se ne izborimo protiv korupcije, ne pobedimo partijsku birokratiju, ne donesemo zakone da regulišemo pitanje javnih nabavki... To su stvari koje će ljudima poboljšati život u Srbiji", rekao je potpredsednik SNS-a.

„Tu ima i vesti koje nisu tako dobre - za naš narod na Kosovu i Metohiji - od carina do prisustva albanskih policajaca. To treba da se kaže ljudima", rekao je on.

"Kandidaturu je dobila i Makedonija pre sedam godina, Hrvatska i svi drugi. To je lepa vest, ali mi moramo da razmišljamo o tome kako da obezbedimo posao za naše ljude u Srbiji", kazao je Vučić.

Upitan da li bi SNS pod istim uslovima potpisala kandidaturu, Vučić je kazao da razume i kompromise i teške ustupke, ali da bi put SNS bio drugačiji u tom smislu što bi se drugačije ponašala prema narodu i opoziciji.

"Pozvali bismo sve na jedinstvo i donošenje zajedničkih odluka. Naše rešnje je jedino održivo i najjasnije - sazovite sve političare, ne napuštajte sobu, dogovorite se koje su te tačke, napravite racionalni konsenzus, a onda bismo rekli građanima, ovo je naš predlog, a vi ćete građani da donesete sud", rekao je Vučić.

Govoreći o predstojećim izborima, Vučić je naveo da SNS nema već sad formiran kabinet u slučaju pobede, jer je njen tim "iz dana u dan sve jači i stručniji", a u vezi sa eventualnim duelom sa protivkandidatom za gradonačelničku funkciju Draganom Djilasom ponovio da je spreman na njega i da to nikako ne bi smeo da bude lični duel.

"Sve što sam napisao tužiocu je tačno"

Vučić je rekao da je tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljević uputio dodatne informacije u vezi s tvrdnjama da se jedan visoki funkcioner 2008. sastajao sa Lukom Bojovićem neposredno pre njegovog bekstva iz zemlje.

"Sve što sam napisao je tačno. Dao sam mu ime, prezime i nadimak čoveka koji je sve to izgovorio u određenom postupku, čoveka koji je inače poznat po tome što su nadležni državni organi Republike Srbije već postupali po nekim od njegovih iskaza, nakon kojih su pronađene velike količine oružja", kazao je Vučić na TV B92.

Prema njegovim rečima, reč je o čoveku koji je zaslužan za značajne spoznaje nadležnih službi i državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Reč je o čoveku koji je veoma poznat nadležnim državnim organima koje se bave pitanjima bezbednosti. Ja sam napisao i uputio sve to", kazao je Vučić.

"Verujem u tužioca i u institucije Srbije", rekao je Vučić

Na novinarsko pitanje da li je reč o ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, on nije želeo da odgovori na to pitanje.

"Sačekaću razgovor s tužiocem i onda ćemo vam odgovoriti ili on ili ja", kazao je Vučić.

Luka Bojović, koji je nedavno uhapšen u Španiji, tereti se za organizaciju više ubistava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: