Crna Gora ukida vanredno stanje

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore trebalo bi na današnjoj sednici da ukine vanredno stanje u toj državi, uvedeno pre 13 dana zbog nezapamćenog nevremena.

Izvor: B92

Petak, 24.02.2012.

08:57

Default images

Savet je 11. februara proglasio vanredno stanje na čitavoj teritoriji Crne Gore, zbog ekstremnih snežnih padavina, koje su u potpunosti bile blokirale tu državu, izazvale niz problema i odnele tri života.

Koordinacioni tim za upravljanje vanrednim situacijama, kojem je predsedavao premijer Igor Lukšić, predložio je sinoć Savetu za odbranu i bezbednost da ukine vanredno stanje, pošto su, kako je saopšteno, sve vitalne funkcije sistema stabilizovane i odvijaju se na način uobičajen za ovo doba godine.

Zbog toga, kao i zbog povoljnog razvoja meteorološke i hidrološke situacije, Koordinacioni tim je ocenio da prestaju okolnosti zbog kojih je uvedeno vanredno stanje, o čemu je obavestio Savet za odbranu i bezbednost i predložio pokretanje procedure za ukidanje vanrednog stanja , navodi se u saopštenju.

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore čine predsednik države Filip Vujanović, premijer Igor Lukšić i predsednik Skupštine Ranko Krivokapić. Odluku Saveta o ukidanju vanrednog stanja naknadno će verifikovati crnogorski parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: