Izrael: Napad na Iran naša stvar

Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman izjavio je da Izrael neće podleći pritisku SAD i Rusije u odlučivanju da li da napadne Iran.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

08:21

Default images

Govoreći za drugi kanal izraelske televizije, Liberman je sinoć odbacio sugestiju da će američka i ruska upozorenja protiv udara na iranska nuklearna postrojenja uticati na odluku Izraela, odvrativši da to "nisu njihova posla".

On je naglasio da je "bezbednost građana Izraela, budućnost države Izrael, odgovornost izraelske vlade".

Izraelski mediji preneli su juče upozorenje Rusije protiv napada na Iran, jer bi to imalo katastrofalne posledice.

"Naravno svaki mogući vojni scenario protiv Irana bio bi katastrofalan za region i ceo sistem međunarodnih odnosa", rekao je zamenik šefa diplomatije Rusije Genadij Gatilov, naglasivši: "Zato se nadam da Izrael razume sve te posledice. I oni treba, takođe, da razmotre sa kakvim će se posledicama takve akcije oni suočiti".

Načelnik američkog generalštaba Martin Dempsi upozorio je ove nedelje da bi izraelski napad u ovom trenutku bio nesmotren.

Izraelski mediji preneli su sinoć izjavu zamenika portparola Stejt departmenta Marka Tonera, koji je rekao da se SAD blisko konsultuju s Izraelom o politici te zemlje prema iranskom nuklearnom programu.

On je za neuspeh Međunarodne atomske agencije u Teheranu ove nedelje rekao da je razočaranje, ali je rekao da to nije iznenađenje. "Hajde da budemo vrlo jasni, da se konsultujemo vrlo blisko s Izraelom o tim pitanjima", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: