"Uvode razgovor o statusu Kosova"

Bivši šef Unmika Soren Jesen-Petersen zabrinut je zbog toga što se dijalog između Prištine i Beograda gotovo pretvorio u nastavak pregovora o statusu Kosova.

Izvor: Blic

Četvrtak, 23.02.2012.

23:04

Default images

"Sada se na mala vrata ponovo uvodi razgovor o status Kosova, koje se, koliko sam razumeo, nalazi pod velikim pritiskom da prihvati da na regionalnim skupovima učestvuje kao Kosovo, sa zvezdicom koja upućuje na Rezoluciju 1244 i odluku Međunarodnog suda pravde", rekao je Jesen-Petersen, prenosi prištinski "Ekspres".

Jesen Petersen je dodao da ne razume zašto Kosovo pravi takav kompromis.
"Nezavisnost Kosova priznale su 22 zemlje Evropske unije, a 87 država širom sveta i ne razumem zbog čega Kosovo pravi ovakav kompromis. Mislim da je to zabrinjavajuće", rekao je Jesen Petersen.

On je dodao da je dijalog veoma važan, kao i učešće Kosova na regionalnim skupovima, ali da stanovnici KiM ipak treba da se zapitaju kolika je cena.

"Mislim da Kosovo ovakvim dogovorom plaća veoma visoku cenu", rekao je Jesen-Petersen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: