CPT protiv kastracije prestupnika

Komitet protiv mučenja Saveta Evrope osudio je praksu dobrovoljne hirurške kastracije seksualnih prestupnika u Nemačkoj.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2012.

20:30

Default images

CPT je zatražio od Berlina da tu "ponižavajuću praksu" okonča bez otezanja.

Savezna vlada u Berlinu ne smatra, međutim, zabranu kastracije za nužnu, prenose mediji, navodeći da je iz izveštaja CPT iz Strazbura navedeno da je jedna inspekcija u nemačkim zatvorima utvrdila 2010. godine dva slučaja kastracije, izvršene uz saglasnost seksualnih prestupnika.

CPT je od Nemačke zahtevao obustavu ove metode, kao sredstva lečenja seksulanih prestupnika koja je, prema nemačkom zakonodavstvu, dozvoljena u formi dobrovoljne kastracije, prenose mediji, navodeći da su i borci za ljudska prava protiv te metode.

Oni predlažu medikamentozno lečenje, kako bi se smanjio nivo testosterona u krvi prestupnika koji, zapravo, podstiče seksualnu želju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: