Danska: Srbija pripada EU

Ambasadorka Danske u Beogradu Mete Kjuel Nilsen kaže da ta zemlja, koja trenutno predsedava EU, podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji za članstvo u EU.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.02.2012.

19:01

Default images

Ona ističe da je Srbija na evropskom putu dosta napredovala u prethodne četiri godine.

"Činjenica je da Srbija pripada Evropskoj uniji", rekla je ambasadorka Danske na tribini o značaju saobraćaja i energetike kao razvojnih šansi Srbije.

Srbija je, prema njenim rečima, napravila odlučne korake na svom evropskom putu i uradila najveći deo onoga što je potrebno.

Ambasador Austrije u Beogradu Klemens Koja izjavio je, takođe, da će ta zemlja glasati za dodeljivanje statusa kandidata Srbiji na Savetu ministara EU u Briselu krajem februara.

"Verujem da ćete na sledećem Savetu ministara dobiti status kandidata. Austrija će glasati za to", rekao je Koja.

Ambasador je istakao i da je razvoj saobraćajne infrastrukture veoma značajan za privlačenje stranih investitora u Srbiju i naveo da je trenutno u Srbiji prisutno oko 400 austrijskih kompanija.

Na tom skupu su podršku Srbiji za dobijanje kandidature, takođe, najavili i ambasadori Italije, Slovačke, Francuske i Slovenije, ističući da Srbija to zaslužuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: