"Nadam se brzom rešenju problema"

Američka državna sekretarka Hilari Klinton nada se da će SAD i Egipat rešiti problem oko stranih nevladinih aktivista koji se u Egiptu terete za špijunažu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.02.2012.

23:59

Default images

Klintonova je učestvujući na samitu G20 u Meksiku, novinarima rekla da su SAD duboko zabrinute zbog tog problema i dodala da je visok tim američkih zvaničnika bio u Kairu gde je sa vojnim vlastima Egipta razgovarao kako rešiti pitanje nevladinih aktivista, ali nije želela da govori o detaljima.

"Mislim da je bolje da sada nastavimo da rešavamo to pitanje i da se nadamo da ćemo uskoro doći do rešenja", istakla je američka državna sekretarka.

Spor na relaciji SAD-Egipat počeo je krajem decembra pošto su egipatske vlasti izvršile raciju na prostorije više nevladinih organizacija, uključujući nekoliko grupa koje finansira vlada SAD.

Ranije ovog meseca je saopšteno da će se suditi 43 aktivista, među kojima je 19 Amerikanaca i troje Srba, a proces protiv njih zbog umešanosti u zabranjene aktivnosti i ilegalno primanje stranih sredstava, trebalo bi da počne u nedelju.

Među optuženima je i sin američkog sekretara saobraćaja Reja LaHuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: