Švercovao oružje iz BiH na Kosovo

Dževat Prelević iz BiH osuđen na godinu dana i devet meseci zatvora zbog neovlašćenog snabdevanja, prevoza, izrade, razmene i prodaje oružja na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.02.2012.

17:54

Default images

Odluku je donelo mešovito veće dvoje sudija Euleksa i jednog lokalnog sudije u Okružnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Uzimajući u obzir vreme koje je optuženi Prelević proveo u sudskom pritvoru, sudsko veće je donelo zasebnu presudu kojom mu se prekida sudski pritvor i nalaže trenutno puštanje na slobodu, saopštio je Euleks.

U automobilu optuženog, kada ga je zaustavila carinska patrola u opštini Mitrovica u aprilu 2010. godine, zaplenjeno je 17 pištolja i 9.640 metaka koji su bili prebacivani iz Sarajeva na Kosovo.

Pre pet dana Euleksov tužilac povukao je optužbe protiv druge dvojice optuženih u slučaju, Hajriza Aslanija i Idriza Aslanija, i kao posledica toga sud je odbacio optužbe podnete protiv njih.

Hajriz Aslani bio je osumnjičen za krivična dela neovlašćenog snabdevanja, prevoza, izrade, razmene ili prodaje oružja i neovlašćeno vlasništvo, kontrolu, posedovanje ili upotrebu oružja.

Idriz Aslani bio je osumnjičen za neovlašćeno vlasništvo, kontrolu, posedovanje ili upotrebu oružja i optužbe su bile odbačene, dodaje se u saopštenju Euleksa.

Tužilac u ovom slučaju bio je tužilac Euleksa. On je naveo da će uložiti žalbu na kaznu optuženom Preleviću.

Istraga, krivično gonjenje i izricanje presuda u slučajevima teških krivičnih dela na Kosovu deo su izvršnog mandata Euleksa, podseća u saopštenju misija EU na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: