Šarićev saradnik priznaje krivicu

Još jedan od optuženih da je član takozvanog "Šarićevog narko klana“, Miloš Krpović, ponudio je da prizna krivicu u zamenu za blažu kaznu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2012.

14:37

Default images

Tužilaštvo se raduje ovakvom potezu i poručuje da je spremno i za eventualne nove dogovore.

B92 nezvanično saznaje da još nekoliko optuženih za učešće u Šarićevom klanu razmišlja o istoj mogućnosti, a u Tužilaštvu napominju da su spremni da prime i razmotre nove zahteve, ukoliko ih bude.

Podsetimo, pre Krpovića, koji je optužen za falsifikovanje pasoša, sporazum o priznanju krivice ranije su ponudili Nebojša Joksović, Radan Adamović i Draško Vuković.

“Po novom zakonu, koji važi od 15. januara, za sva krivična dela se može tražiti takav sporazum, pa ja očekujem da će to biti pojava u raznim krivičnim predmetima, gde će se olakšati ne samo položaj okrivljenog, već će i tužilaštva moći efikasnije i brže da obavljaju posao”, kaže Borivoje Borović, branilac Miloša Krpovića.

Suđenje grupi Darka Šarića danas je treći put trebalo da se vodi iz početka, i to zbog primene novog Zakona o krivičnom postupku, ali i zbog toga što je promenjen jedan sudija. Prethodno je suđenje počinjalo iznova jer je sud propustio da utvrdi da jedan od advokata nije imao punomoćje da zastupa svog klijenta.

“Stvarno mislim da je to nešto što ne doprinosi ubrzanju sudskog postupka, naprotiv da se nakon dve ili tri godine menjaju veća i to da se menjaju sudije koje su mnogo ranije izabrane za nadležnost viših sudova, to je direktno dovelo do usporavanja ne samo ovog postupka, već i drugih postupaka”, smatra Zdenko Tomanović, branilac Darka Šarića.

Protiv Šarića se trenutno vodi ukupno osam postupaka: u toku je suđenje za šverc droge iz Urugvaja i Italije, dok su podignute optužnice za šverc droge iz Brazila, dve optužnice za šverc droge iz Argentine, još jedna za Italiju i jedna optužnica za pranje novca. U fazi istrage su još dva postupka za pranje novca.

Tomanović kaže da je pre dve godine tražio da se svi ti postupci spoje, ali da odgovora još nema.

U međuvremenu, nastavlja se potraga za istinom o navodnom boravku Darka Šarića u Južnoafričkoj Republici. Srpska policija čeka da im kolege iz Kejptauna i zvanično odgovore na dopis i više urgencija i razreše dilemu – da li je tamo locirana osoba za koju se sumnja da je Darko Šarić i ako jeste, da li je utvrđeno da je to zaista on.

“Ja zaista ne znam gde se nalazi Darko Šarić, ali pitajte nadležne organe”, kaže Tomanović.

U očekivanju zvaničnih informacija, pojedini mediji objavljivali su razne informacije - da je Darko Šarić pobegao iz Južnoafričke Republike, da nikada nije ni bio tamo, kao i da je uhapšeno još nekoliko ljudi koji su u vezi sa njim. Kada će stići zvaničan odgovor – i dalje se ne zna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: