Honorarci ne mogu na TV Avala

Honorarce s TV Avala obezbeđenje sprečilo da uđu u zgradu televizije a zaposleni su SMS porukom tražili od vlasnika televizije da im isplate zarade i doprinose.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 20.02.2012.

12:18

Default images

Predsednik Štrajkačkog odbora Nikola Vukomanović rekao je novinarima ispred TV Avala, čiji zaposleni 60 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata, da od danas praktično trećina zaposlenih, koju čini oko 50 honoraraca, nema pristup prostorijama u kojima su do sada radili.

Stalno zaposleni na TV Avali mogli su da uđu u zgadu te televizije.

Vukomanović je naveo da su honorarci nedavno SMS porukom obavešteni da im neće biti omogućen ulaz u zgradu i da su zato sada honorarci i
stalno zaposleni odlučili da se na isti način, slanjem SMS poruka, obrate vlasnicima te televizije i traže isplatu plata, honorara i doprinosa.

"Videćemo kako će oni reagovati na te poruke", kazao je Vukomanović, koji je sa zaposlenima ispred zgrade te televizije poslao SMS poruku vlasnicima TV Avala.

Prema njegovim rečima, vlasnici zaposlenima na TV Avali u ovom trenutku duguju četiri plate i četiri honorara.

"Obećanja su samo ona data pred Republičkom radio-difuznom agencijom da će do kraja februara biti isplaćeno još dve plate", kazao je
Vukomanović i dodao da zaposleni sada traže isplatu svih neisplaćenih plata.

"Zahtevamo da nadležni napokon počnu da se bave svojim poslom. Prošle su ove hladnoće, pa mogu da se zavuku u svoje kancelarije da
uzmu neke papire i dođu ovde i vide kako izgleda svakodnevica svih zaposlenih", kazao je Vukomanović.

U Ministarstvu kulture i medija kažu da danas ceo dan pokušavaju da stupe u kontakt s Republičkom radio-difuznom agencijom, ne bi li saznali da li je ta agencija sprovela nadležnosti koje im je ministarstvo prenelo, ali da ne uspevaju da dođu do njih.

Zgrade RRA i Ministarstva kulture i medija nalaze se u centru Beograda, obe su na Trgu Nikole Pašića i udaljene su jedna od druge manje od sto metara. Za B92 su u Ministarstvu rekli da će, ako im se niko iz RRA ne javi na službene brojeve telefona, morati da zloupotrebe i njihove privatne telefone.

Menadžment: Isplaćena većina zaostalih plata

Menadžment TV "Avale" tvrdi da su isplaćeni zaostali porezi i doprinosi, obaveze prema RRA i RATEL-u, kao i veći deo zaostalih zarada zaposlenima i da bi radnici koji su u štrajku, kao i spoljni saradnici koji u međuvremenu nisu našli angažman trebalo da počnu sa radom.

U saopštenju se navodi da je za oko mesec dana novi menadžment uz veliku podršku i angažovanje vlasnika platio zaostale poreze i doprinose, kao i obaveze prema RRA i RATEL-u za celu prošlu godinu.

Stalno zaposlenima su isplaćene tri zaostale plate, bivšim honorarnim saradnicima četiri honorara, četiri meseca trudničkih bolovanja, kao i naknada za prevoz.

Bivšim honorarnim saradnicima, čiji su ugovori istekli 31. decembra duguje se 1,5 honorar, a stalno zaposlenima još dve plate, precizirano je u saopštenju.

"Posto su prvobitni zahtevi štrajkača ispunjeni, menadžment smatra da bi i preostalih 80 radnika koji su u štrajku (od 107 radnika TV Avala koji imaju važeći ugovor, jedna četvrtina nije u štrajku i sve vreme radi), kao i spoljni saradnici koji u međuvremenu nisu našli angažman mogli i trebalo bi da počnu sa radom kako bismo zajednički prevazišli nastalu krizu", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: