DSS: Šta je LSV, Masov advokat?

Umesto što glumi advokata nemačkog ambasadora Volframa Masa, LSV bi trebalo konačno da uradi nešto konkretno za bolji život građana Vojvodine, saopštio je DSS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2012.

19:16

Default images

DSS ocenjuje da je ranije saopštenje LSV, povodom reagovanja potpredsednika DSS Nenada Popovića na Masovu izjavu o tome da Rusija nije dala ni dinara pomoći Srbiji, "neubedljiv pokušaj da se na konkretne argumente iznete u pismu funkcionera DSS odgovori krajnje opštim mestima o EU, koja više ne prolaze kod građana Srbije“.

Pre nekoliko nedelja DSS je, kako je navedeno u saopštenju, predstavila svoj sveobuhvatan program ekonomskog razvoja Vojvodine, "čiji je cilj da oporavi privredu, koju je uništila aktuelna pokrajinska vlast, koju građani identifikuju sa politikom Bojana Pajticća i Nenada Čanka".

"Pozivamo LSV da ne koristi opšta mesta nego da odmeri snagu sa Demokratskom strankom Srbije, nudeći konkretne mere i rešenja za bolji život svih građana Vojvodine“, navedeno je u saopštenju koje je potpisao portparol Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov.

U reagovanju na Masovu izjavu da "Rusija tokom čitavog mandata Koštunice nije dala ni dinara pomoći Srbiji", Popović je u pismu nemačkom ambasadoru u Beogradu naveo primere koji govore o značajnoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije, kao što su međudržavni sporazumi u oblasti nafte i gasa, slobodnoj trgovini i drugi.

Popović je rekao i da sve donacije EU ne mogu ni blizu da nadoknade štetu, od najmanje 30 milijardi evra, koju je srpska privreda pretrpela zbog NATO bombardovanja.

Reagujući na tu njegovu izjavu, LSV je danas saopštila da Popović „brutalno prekraja istinu, napadajući ambasadora vodeće članice EU" .

Ta stranka je Popovića nazvala glasnogovornikom ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Konuzina i ocenila razumljivim što Rusiju zastupa i hvali "nosilac Konuzinovih ordena i čovek koji poslovno sarađuje sa Rusijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: