"Film Anđeline Džoli je loš"

Film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" ne prestaje da izaziva reakcije, a gosti Utiska nedelje slažu se u oceni da je reč o lošem filmu sa opasnom porukom.

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2012.

23:10

Default images

Filmska kritičarka Dubravka Lakić i glumac Tihomir Stanić kažu da razumeju zašto se oko tog filma "podigla tolika prašina" navodeći da je reč o lošem filmu u kom se pamfletski ponavljaju svi stereotipi.

Filmska kritičarka "Politike" Dubravka Lakić smatra da se Džoli kroz svoj film založila i opravdala intervenciju NATO snaga.

"Mi smo svi njena kolateralna greška i ona se zapravo zalaže za pravoremene intervencije NATO snaga. I to je poruka filma, na žalost mi smo svi njoj poslužili da plasira takvu poruke sa te svoje navodne humanitarne pozicije. Ona se sve vreme iz te pozicije krije i to je opasno po meni", kaže Dubravka Lakić.

Glumac Tihomir Stanić koji je film gledao u Zagrebu, kaže da ga film "U zemlji krvi i meda" ničim nije dirnuo.

"Ono što me je uznemirilo i što mi je čudno i što prvi put vidim je to što se pred početak filma na platnu pojavljuje Anđelina Džoli sa svojom porukom u kojoj gledaocima kaže da će sada videti jedan film i jednu istinu koja je bolna i teška. Ona praktično daje uputstvo za gledanje filma u kome kaže da oni koji se ne slože sa tim da su za rat i silovanje. I ta njena poruka, to je stvar koja je čudna i govori o tome da to nije samo film nego da ima i politijku", navodi Tihomir Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: