Dačić: SNS želi Vladu sa DS-om

Predsednik SPS-a Ivica Dačić optužio je SNS da konfrontacijom sa većinom partija želi da stvori uslove za formiranje Vlade sa DS-om nakon izbora.

Izvor: B92

Subota, 18.02.2012.

14:49

Default images

Komentarišući intervju zamenika predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, u kojem je on rekao da ta stranka ne može da sarađuje sa socijalistima, Dačić je upitao SNS sa kim može da sarađuje.

"Stvara se situacija da SNS ne može ni sa kim. Oni ne mogu sa radikalima, ne mogu sa Čedom (Jovanovićem iz Liberalnodemokratske partije), ne mogu sa (Mlađanom) Dinkićem (iz Ujedinjenih regiona Srbije), ne mogu sada ni sa nama (SPS). Pa sa kim mogu? Jedino će na kraju moći sa DS", rekao je on.

Dačić je rekao da je jasno da SNS želi da, na taj način, dovede do toga da koalicija sa DS postane jedina moguća.

"Kao što je Slobodan Milošević imao omiljenog opozicionara, sigurno je da i aktuelna vlast ima nekog omiljenog opozicionara", rekao je on.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, potvrdio je, nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, pisanje medija da je posle hapšenja pripadnika zemunskog kriminalnog klana povećan stepen obezbeđenja nekih državnih funkcionera koji su imali veze sa tim slučajem.

Ministar je rekao da je konkretno povećan stepen obezbeđenja nekadašnjeg ministra policije Dragana Jočića, dok je nekim drugim predstavnicima državnih organa samo povećano obezbeđenje koje već imaju.

Govoreći o istragama ubistava iz prethodnog perioda, kao što su slučajevi novinarke Radislave Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije ili demonstranta Ranka Panića, Dačić je rekao da bi voleo da se u njegovom mandatu svi ti slučajevi reše, ali da mnoge od tih stvari više nisu u nadležnosti MUP-a, već drugih organa poput Tužilaštva.

"Zašto mene pitate o tim slučajevima, a ne direktora policije ili tužilaštvo? Zato što vam smeta ministar unutrašnjih poslova, a direktor vam ne smeta. E, pa kada vidite direktora policije pitajte ga šta je sa tim istragama. Zar vi mislite da ja čitam zapisnike iz istrage?", rekao je on na pitanje novinara produkcije Svet plus info, koja se dovodi u vezu sa SNS.

"Uostalom, u SNS ima dosta ljudi koji su nekada radili u policiji, pa znaju kako to funkcioniše", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: