"Referendum su tražili autistični"

Organizatore referenduma interesuje samo ono što njima odgovara, a posebno stranačka promocija zbog izbora u Srbiji, kaže za „Blic“ Rada Trajković.

Izvor: B92

Subota, 18.02.2012.

14:03

Default images

Ona dodaje da je njihovo opredeljenje da rade bez dogovora i brige za jedinstven pristup rešavanju srpskog pitanja na KiM.

Pošto je 75 odsto birača sa severa Kosova izašlo na referendum koji su osudili Beograd i međunarodna zajednica, a kosovski parlament proglasio neustavnim i protivzakonitim, Rada Trajković ukazuje na brojne probleme koje je ovaj potez otvorio.

"Zabrinuta sam za posledice jer je odgovor na srpski referendum u kosovskom parlamentu suštinski ojačao poziciju Prištine. Tači je izabrao multietnički prilaz problemu, izložio svoje neslaganje u parlamentu i dobio podršku i srpske stranke. Sve uz saglasnost međunarodne zajednice. Odluku će držati u fioci do momenta kada proceni da treba intervenisati. Potrebno je da Beograd zvanično i institucionalno proglasi taj referendum nevažećim i da ga odbaci."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: