Čekićem pretukao ženu, pa se obesio

Mirko Gajić bivšu suprugu Snežanu napao na njenom radnom mestu, u piceriji, nanevši joj teške povrede glave čekićem. Nakon toga izvršio samoubistvo.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 17.02.2012.

23:35

Default images

Gajić je nađen obešen, na gradilištu, nedaleko od "Karibika", na uglu ulica Avgusta Cesarca i Vase Pelagića, a pored njega je nađen i čekić kojim je, kako se sumnja, počinjeno krivično delo.

Gajić je došao u piceriju u kojoj Snežana radi. Preskočio je pult, napao bivšu suprugu i više puta je u glavu udario čekićem, a zatim pobegao. Snežana je, s teškim povredama, zbrinuta u Kliničkom centru Vojvodine. Odmah je, prema rečima Jelene Jurišin, portparolke ove zdravstvene institucije, operisana, ali je još na intenzivnoj nezi i život joj je ugrožen.

Nada Padejski, koja rukovodi Sigurnom ženskom kućom u Novom Sadu, kaže da sudska presuda nije sprečila bivšeg supruga da uznemirava Snežanu. Centru za socijalni rad, a i policiji, prijavila je, pre tri dana, kako je muž i dalje prati. O tome je obavestila i policiju.

"Kršenje sudske odluke je krivično delo. Reakcija policije je, međutim, izostala. Bivši suprug nije priveden i došlo je do tragedije", napominje Padejska.

Gajićeva je, inače, upravo zbog porodičnog nasilja, krajem prošle i početkom ove godine, boravila u Sigurnoj ženskoj kući u Novom Sadu. Na to se, prema rečima Nade Padejski, odlučila posle decenija nasilja koje je trpela još od kada je, 1986. godine, ušla u brak. Ubrzo po prijemu, požalila se i sudskim organima, koji su njenom bivšem mužu odredili meru zabrane prilaska.

"Ova tragedija se, da je policija adekvatno reagovala, mogla izbeći. Snežana se, 8. decembra prošle godine, obratila Centru za socijalni rad, zbog nasilja u porodici, a istog dana smeštena je, sa trećim, još maloletnim sinom, koji je takođe trpio nasilje, kod nas u sigurnu kuću. Nekoliko dana kasnije, 15. decembra, podnela je Osnovnom sudu tužbu za zaštitu od nasilja u porodici. Presudu, kojom se bivšem suprugu zabranjuje da prilazi njoj i najmlađem sinu, na sto metara, a takođe i da ih uznemirava na bilo koji način, dobila je 25. januara. Tada je, i pored toga što ju je bivši suprug uznemiravao i dok je bila smeštena kod nas, odlučila da napusti sigurnu kuću, i da iznajmi stan, u koji je, 10. februara, prešla sa najmlađim sinom", objašnjava Nada Padejski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: