U šetnji povređena dva policajca

Na protesnoj šetnji "Za slobodan Kosmet u slobodnoj Srbiji" u petak oko 19 časova povređena su dva policajca. Skupu prisustvovalo oko 200 ljudi, pišu "Novosti".

Izvor: B92

Petak, 17.02.2012.

22:54

Default images

Pripadnici MUP zadobili su lakše povrede glave kada je iz kolone koja se kretala od Trga Republike ka Hramu Svetog Save poletelo nekoliko kamenica.

Policajcima je ukazana prva pomoć na mestu događaja. Potrebe za lekarskom intervencijom, procenjeno je, nije bilo.

Miting, organizovan povodom godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, otpočeo je u popodnevnim časovima na Trgu Republike. Oko Narodnog muzeja i pozorišta "Boško Buha" bilo je raspoređeno desetak policajca.

Organizatori su se prvo pomolili bogu, da bi potom sa improvizovane bine počele da odjekuju srpska himna "Bože pravde", pesme "Vidovdan", "Marš na Drinu".

Pored vođa desničarskih organizacija, mitingu su prisustvovali i član advokatskog tima Radovana Karadžića, advokat Goran Petronijević, kao i potpredsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović. Među učesnicima su bili i mladići koji su nosili navijačka obeležja beogradskih fudbalskih klubova.

"Srpski narod nikada nije išao u rat zato što mrzi, već zato što veruje u Boga. Ništa što počne bez božje pomoći neće se dobro završiti", rekla je devojka koja je otvorila skup.

Učesnici skupa koji su nosili srpske zastave, ali i zastave i oznake "Obraza" i pokreta "Naši", nekoliko sati kasnije formirali su kolonu i peške se, pored Narodne skupštine, pa Ulicom kralja Milana uputili ka Hramu Svetog Save. Izgred s policijom i prve kamenice poletele su kada je grupa prolazila pored Pionirskog parka.

Posle kraće pauze kolona je nastavila da se kreće. Zaustavila se ispred Hrama Svetog Save, gde su se učesnici pomolili i zapalili sveće za sve srpske žrtve na Kosovu. Pola sata kasnije skup se bez incidenata razišao.

Kako se moglo u petak veče čuti od pripadnika organziacije "Pokret za Srbiju", datum za novi miting je već ugovoren i on će se održati 17. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: